Lapa atjaunota:

Sazināties Lapas karte Drukas skats

Sākums > 2018 > Lubāna 2018

 

Latloppet Lubānas posms noslēpots

Sestdien 17. februārī, līdz šim nezināmā slēpošanas galapunktā - Lubānas novada Ērgalā norisinājās “Latloppet” slēpošanas seriāla 2. posms. Slēpotāji startēja 3 distancēs: 18km; 10km un 2km kas veda pa Aiviekstes upes klāniem - vietām, kur līdz šim nebija slēpojuši ne tikai Lubānas novada viesi, bet arī paši lubānieši. Aiviekstes upes krasti bija apdzīvotākā Latvijas teritorija akmens laikmetā, bet pašreiz tur biežāk par cilvēku pēdām var redzēt aļņu, vilku un lūšu pēdas.

18km pamata distancē no paša starta kreisera ātrumā izrāvās un līdz pat finišam nepārspēts palika Ingmārs Briedis, kam Lubānas puse ir dzimtās vietas. Ingmārs nākamo sekotāju Valdi Ukinu pārspēja gandrīz par 5min. Kā 3. no kungiem finišēja Ojārs Dālderis no Mārupes.

Iesildoties nākamā dienas debijai 63km Tartu maratonā, 18km distancē dāmām ātrākās bija dvīņu māsas no Smiltenes Elita Zālīte un Žanete Leimane, finišējot gandrīz vienlaicīgi. Un tur pat pēc 10 sekundēm finišēja 2 dvīņu māsu duets: Sanita Vītola un Vineta Priede.

10km Veselības slēpojumā ātrākais bija Uvis Akmentiņš (Madona), 2. – Viesturs Eglītis (A2), 3. – Silvestrs Švauksts (Madona). Dāmu konkurencē ātrākā bija Ieva Vaļska (Priekuļi), 2. – Sonora Balode (Aizkraukle); 3.- Viviāna Nikaļuka (Aizkraukle).

Kopumā Lubānas posms paliks atmiņā ar lubāniešu laipno uzņemšanu un ar īpašo Aiviekstes dabas ainavu. Liels paldies personiski Mārim Valainim un viņa ģimenei, kā arī visiem lubāniešiem, kas pielika savas roku slēpojuma tapšanā. Latloppet slēpojums Lubānas pusē nedevās rokās viegli, bet izdevās.

augšup